Forum

Hvordan beskytter vi bedst indholdet på KAEM?

Oprettet i kategorien Offentlig feedback
 • Thomas S. (admin) for 6 år siden

  Én af de største problematikker jeg oplever når jeg forsøger at "erhverve" nye brugere til sitet, er at jeg bliver mødt med en frygt for at ens idé eller projekt bliver stjålet. Jeg har løbende fået feedback fra brugere som ikke helt tør at bruge KAEM fuldt ud fordi de er bange for at deres idéer bliver opsnappet af andre brugere, besøgende eller selv administratorer (som egentlig kun er mig lige nu).

  Jeg ved at den underliggende problemstilling - frygten for at ens idé bliver stjålet - nødvendigvis ikke kan løses af KAEM, da det ikke kun er på en social platform den findes. Rigtig mange nye og unge iværksættere føler dette og jeg synes det er rigtig synd af forskellige grunde. Det er dog ikke dén problemstilling jeg vil forsøge at løse - jeg tror simpelthen i sidste ende det handler om hvor "erfaren" man er inden for iværksætter-verdenen. Jeg tror det er rigtig svært at kode en platform hvor man har fuld tillid til at intet vil blive stjålet, medmindre den er 100% lukket og det er i hvert fald ikke hensigten med KAEM. Her spiller det sociale og fællesskabet en stor rolle.

  Mit svar til disse feedbacks er (kogt meget ned): "Du bestemmer helt selv hvor meget du vil afsløre af din idé". Og det er jo ikke forkert. Det er oftest bare ikke dét svar folk efterspørger.

  Jeg tænkte derfor at jeg ville forsøge at lave en tråd, hvor jer dejlige brugere kunne komme med inputs til denne problemstilling. Er der noget som vi kunne gøre på KAEM platformen, som ville gøre jer mere sikre omkring at dele jeres idéer eller projekter? Hvadenten det skulle være teknisk, juridisk eller noget helt tredje.

  Jeg har brainstormet lidt - og gør det stadigt. Jeg har undersøgt muligheder for digital signering af juridiske dokumenter (med nemId f.eks.) som NDA (fortrolighedserklæring) og lignende. Man kunne også kigge på en "ny del" af KAEM, hvor en "fortrolig"/"privat" matchmaking af partnere blev lavet, således man ikke delte sine idéer i et åbent forum. Var det noget, som kunne give mening?

  Jeg håber I vil være med til at hjælpe mig lidt. Sparring og feedback er altid noget jeg sætter stor pris på. God torsdag :-)

 • Malthe P. for 6 år siden

  Spændende emne Thomas, mega fedt at du bringer det frem i lyset. 

  Som du selv skriver, så er det jo personen selv, der bestemmer hvad og hvor meget, der fortælles om ideen, hvilket også er korrekt og det er helt sikkert det "tog jeg er med", når det omhandler det her emne. 

  Jeg tror at mange glemmer, både unge såvel som gamle, at selvom du synes at din ide er g-e-n-i-a-l, så kan den helt sikkert forbedres og der er ingen så gode til at forbedre din ide, som en person der intet "forhold" har til den. Dette er selvfølgelig fordi, de har mulighed for at se mere objektivt på det hele. Dette gør også at KAEM, er et godt sted at smide sin ide, fordi mange mennesker, kan se objektivt den og flere vil give respons herpå, hvis du ønsker det. Den her sektion, synes jeg er vigtigt at have i mente, når man kommer op med en god ide. 

  Men for at besvare dit reelle spørgsmål. :-) 

  En mulighed er bestemt at lave en del af KAEM, således at man "ansøger" om at lære mere om ideen, således at personen selv kan bestemme hvem der får ideen at vide. Eventuelt kan personen, vælge hvilke kompetencer "ansøgeren" har, således at det er relevant feedback man får. Med dit eget eksempel om en platform, så kan der eventuelt ansøges om kompetencer indenfor udvikling? 

  God aften! :-) 
  Mvh. Malthe.

 • Thomas S. (admin) for 6 år siden

  Tak for lidt respons, Malthe. Når man opretter et projekt, så er der 2 beskrivelser man kan udfylde:

  1. Den offentlige
  2. Den private

   

  Det er faktisk således at man som projekt-opretter har mulighed for at gå i de detaljer man har lyst til i den offentlige beskrivelse, som vises på projektsiden. Dertil er den private beskrivelse kun tilgængelig for medlemmer af projektet under dashboardet. For at blive medlem af et projekt, skal ejeren godkende en. Dvs. det forslag du giver med muligheden om at skulle ansøge for f.eks. at få mere at vide om idéen, det findes faktisk allerede nu. 

  Grunden til disse to beskrivelser var netop at give opretteren mulighed for at kun "afsløre" det han/hun fandt nødvendigt. Derefter kunne man snakke sammen med ansøgere og interesserede, lære hinanden lidt at kende og til sidst tage en beslutning om godkendelse til projektet.

  Det kan dog være det skal forbedres lidt bedre eller gøres mere klart for nye og kommende brugere :-)

Venligst log ind eller opret en bruger for at kunne tilføje et svar